joi, 13 martie 2014

Pe la noi

Vreme frumoasa avem, Soare din plin si caldura. Ne bucuram de vremea asta, nu numai noi, oamenii, dar si animalele, plantele si pasarile.
In curte si-n gradina apar pe zi ce trece noi si noi firisoare verzi ( buruieni si iarba, evident, dar sunt in stadiul in care ma bucur la vederea buruienilor).
Pisicile si cainii se joaca, se alearga si se harjonesc. Matoancele nu prea mai stau prin casa, lucru care imi convine de minune,  pentru ca atunci cand a plouat si era frig au stat numai si numai in casa si pe unde o luai, unde voiai sa te asezi, inevitabil dadeai de cate o matoanca tolanita. Sa nu mai povestesc ce era in casa cand voiau doua matoance sa stea in acelasi loc, clar se lasa cu bataie.

La soare
 Ratele incep si-si cauta locuri ascunse, semn ca se apropie perioada de clocit.
Imi place tare mult de bobocul cel mare, care acum e ratoi in toata regula. Ar vrea si el sa curteze cate o rata sau chiar doua (de ce nu?), numai ca ratoiul cel batran nu-l lasa si-l alearga ( sunt super haiosi cand fug ). Asa ca a gasit o metoda: ademeneste cate o rata in gradina, apoi o duce dupa solar si acolo, ascunsi, ii "vorbeste" pe limba lor.
Gainile au inceput sa oua bine si-n fiecare zi. Am vreo trei zapacite care oua in pod si nu pot sa descriu chiraiala care se aude de acolo cand si-au facut oul, insotite de alta chiraiala a cocosilor din curte.

O discutie intre fete
Diminetile sunt insorite, friguroase si galagioase. Pe afara se aud ciripituri de pasari, mi le-am adus aminte de anul trecut, ai impresia ca esti in padure cand le auzi. Dar cel mai mult imi place cand lucrez in solar si le ascult trilurile vesele. Imi dau o stare de bine si am impresia ca-mi sunt dedicate.
De cateva nopti da bruma bine, iar geamurile de la masina le gasesc inghetate, numai ca Soarele apare in toata splendoarea lui si se incalzeste imediat.

In fundal, Adi in drum spre scoala.
In solar plantutele cresc, se bucura de caldura si lumina, tare au suferit in perioada ploioasa.
Am terminat de pus toate semintele pentru comenzile de rasaduri si am mai pus ultima tura si pentru noi.
Anul asta am pus multe seminte, multe soiuri, multe plante. Ideea e ca in toamna sa avem recolte cat mai variate, pentru ca in iarna cheltuielile sa fie cat mai mici.
Imi este tare drag de plantutele care au aparut, tomate, plante aromatice, sfecla, praz si de doua zile si cateva soiuri de vinete. Cresc de la zi la zi, se dezvolta si ma fac sa visez la momentul cand le voi pune la locul definitiv, cand vor face primul rod si cand voi culege harnicia si stradania lor.
Dar pana atunci mai avem de asteptat, acum ne asteapta spanacul de pus la loc definitiv si de semanat o noua tura de seminte de salata pentru gradina.
Cat de curand intram in gradina si incepem sezonul si afara. Ce bine :)!

6 comentarii:

  1. Lasa ratoiul in pace ca se rusineaza si el micutul - e la primele escapade, ca doar primavara e anotimpul iubirii si pasarile sunt primele care ne spun asta.
    Ferma incepe sa prinda viteza. Motoarele au fost pornite si incep sa mearga in plin. Va doresc o primavara cu multe realizari si spor in tot ce faceti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Il las in pace, sigur. I-am surprins de cateva ori, dar m-am retras discret, sa nu fiu observata :)
      Incepe sa prinda viteza, incepem sa ne gandim si la culturile la camp, in special floarea-soarelui ca sa putem sa ne facem uleiul.

      Ștergere
  2. Wauuu, ce pofta mi-ai facut. M-am invoit pt maine si de dimineata dau startul la tara mea cultura mea.(40 de km de oras)...! Incep cu via si curatat pomi. Pe unii o sa ii curat de tot. Am tanjit ca nu am scris in perioada asta dar nu am avut ce. Anul acesta poate o sa i-au decizii de stramutare definitiva acolo dar pana atunci am de proiectat si de construit. Va multumesc ca am ramas in priza prin voi si pe timpul iernii, iar acum im faceti startul frumos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Super!Iti doresc spor la munca,sanatate si recolte bogate!!!!

    RăspundețiȘtergere