joi, 7 martie 2013

Un nou inceput

Intr-un final am reusit sa pun in blog lista de produse, lista de preturi si sa concepem un mod de comanda si livrare.
Probabil ca e cam stangaci, dar asa e cu incepatorii :). O sa invatam, o sa lucram, vom capata experienta.
In partea de sus a blogului am inserat trei sheet-uri : despre ce producem, despre livrare si modul de comanda, lista de preturi. Am vrut ca totul sa fie cat mai clar, cat mai limpede, cat mai transparent. Sper sa fi reusit.
Asa cum am scris, cei care vor sa vina sa vada locul nostru de munca, sunt mai mult decat bineveniti. Puteti veni sa vedeti solarul, plantele, produsele, eventual vi le puteti culege singuri.
Nu pot sa fac publica adresa noastra completa, dar cei care vor sa vina pe la noi pot da un mail scurt cu cererea lor, vorbim la telefon si va asteptam cu drag. Iar cei care vor deveni clienti ai nostri vor avea toate datele noastre de contact.
Sper ca am fost destul de clara, daca exista nelamuriri, scrieti si ne lamurim.


29 de comentarii:

  1. Eu sunt departe de voi, dar tare mi-as dori sa gasesc si eu asa ceva pe undeva pe-aproape.
    Va doresc multa putere de munca si succes in tot ce v-ati propus.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa dea Dumnezeu sa va mearga.
    Sa nu faceti fata comenzilor!
    Va felicit pentru "inceput" si va doresc spor la treaba si la bani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand ajung acasa ma ocup de blog:-) ca acum sunt pe la Gara de Nord:-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa fie cu succes acest nou inceput!
    La fel intentionez si eu sa fac, insa deocamdata mai am niste anisori de parcurs pana voi putea incepe.
    Suna extraordinar ce ai scris acolo "eventual vi le puteti culege singuri"! Un sfat prietenesc: din pacate, deocamdata, concetatenii nostri nu au ajuns la nivelul la care sa le oferi o asemenea incredere. Pe langa faptul ca vor culege numai ceea ce arata exceptional, vor face si prapad in jur. Si sincer, dupa ce iti vor strivi, din greseala evident, vreo doi stalpi de ardei si alte verdeturi pe care, din nestiinta (deci nu pot fi condamnati), le considera buruieni, nu cred ca va fi deloc ok. Eu incerc sa imi imaginez cum ar fi sa ai 10 familii in acelasi timp, poate unii vor veni si cu copiii, la cules de ardei, salata, ceapa verde, etc.
    De plimbat si admirat mi se pare foarte buna ideea si o sustin, pentru ca asa vreau si eu sa fac, dar totul pana la cules. Gradinarul stie cel mai bine, unde trebuie sa calce si unde nu, in gradina lui.
    Mai bine sa fie incredere si respect de ambele parti, iar atunci toata lumea SIGUR va fi multumita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte bun sfatul tau si foarte realist. Ideea e ca vrem sa aratam ca nu avem absolut nimic de ascuns. Om vedea pe mai departe ce va fi :).
      Mersi inca o data pt postarea din blogul tau

      Ștergere
    2. L-am scris intr-o maniera cam dura... dar asa am considerat ca e mai bine. E cu cele mai bune intentii.
      Am un prieten care se ocupa si el cu ceea ce faceti voi acum si mi-a zis ca nu mai face greseala sa-i lase pe oameni sa mearga si sa-si culeaga singuri...
      Deci m-am referit si ma refer strict la partea cu ”a-si culege singuri” si nu la a-i plimba pe acolo si a le arata exact ce si cum faceti.
      Poate ai vazut si tu la un moment dat, pe internet, ca era o poza cu un camp cu flori, prin Germania cred, iar la capatul dinspre sosea era o masa pe care era o foarfeca si o cutie in care, cei care merg sa isi taie de un buchet de flori, sa puna banii. Si, evident, mai era o tablita pe care scria pretul pentru buchet sau ceva de genul... Curios! Chiar daca nu era nimeni florile nu erau calcate si culcate la pamant, iar oamenii isi luau, civilizat, florile si lasau banutii in cutie. La noi mai e mult de munca pana la nivelul acela.
      Cu placere, pentru postare! Va sustin! :)

      Ștergere
    3. Ti-am inteles perfect mesajul, nu a fost dur deloc. E o realitate. Ai f mare dreptate.
      Faza cu campurile in Germania am vazut-o chiar pe viu si cand matusi-mea mi-a zis despre ce e vorba, am ramas cu gura cascata la ea, nu-mi venea sa cred ca oamenii chiar baga banii in cutiile alea si ca mai exista flori in campul ala.

      Ștergere
    4. Prin anii 90 am fost (tot în Germania) la un cetățean care cultiva căpșuni. Puteai intra în câmp și consuma la fața locului cât puteai, dacă vroiai să iei acasă trebuia să plătești cam 50% din prețul de magazin al căpșunilor sau puteai să i le vinzi lui cu același preț, cu alte cuvinte culegeai 2 lădițe, și dacă îi lăsai lui una puteai pleca cu cealaltă acasă.

      Ștergere
  5. clar, limpede, transparent. preturi ok (branza si laptele is mai scumpe la noi in sat). va tin pumnii. spor, spor, spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e, asta voiam sa stiu, dar nu spusese nimeni, daca e totul clar. ca sa fiu si eu sigura de o treaba :).
      multumim mult, simonica

      Ștergere
  6. mult succes pe noul drum!cu spor si ajutor de Sus!

    RăspundețiȘtergere
  7. am si eu o tanti de la tara care imi aducea lactate- lapte, branza, smantana- dar a vandut vacile.Acum imi aduce doar lapte, o data pe saptamana, luat de la altcineva din sat.Costa 3,5 lei/l.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa va dea Dumnezeu putere si fericire pentru a merge mai departe cu spor ! Sunteti un minunat exemplu ce merita ce este mai bun in viata !
    Judetul Dambovita si zona limitrofa capitalei este si pentru mine " acasa " , ce ar fi sa fim consateni si noi nu stim ?!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa va dea Dumnezeu putere si fericirea de a merge mai departe , sunteti minunati si un exemplu pentru noi toti .
    Si pentru mine judetul Dambovita si zona limitrofa capitalei inseamna acum ACASA , ce ar fi sa fim consateni si nici sa nu stim ?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei! Ar fi o treaba sa fim consateni :). Noi stam intr-un sat pe langa Gaesti.
      Multumim mult!

      Ștergere
  10. draga mea, va doresc sa pasiti cu dreptul in initiativa voastra curajoasa. sa aveti clienti multi si recolta bogata ca sa faceti fata comenzilor.
    mi-a placut foarte mult faptul ca incerci sa ii ajuti si pe cei din jur (inteleg ca laptele si branza nu provine din "productia" proprie) si asta arata ca esti o persoana marinimoasa. sunt convinsa ca bunatatea voastra va va fi rasplatita.
    spor in toate, irina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici ouale nu-s de la mine, ca ale mele sunt fitoase inca :). oua cand vor ele, cum vor ele.
      multumesc mult

      Ștergere
  11. Ma alatur si eu cu urari de bine, spor la munca si la vanzari, sa aveti un an bun, bogat si fie ca noul inceput sa va aduca tot ce va doriti. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Incet,incet mentalitatea distrugatoare a romanului se va schimba si va aprecia munca celorlalti.Spor la treaba si mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  13. Am vazut ca sunteti undeva in Dambovita,noi locuim in Ciocanesti,intre Tartasesti si Crevedia.....daca aveti rasaduri de vanzare cu mare drag va vizitam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am rasaduri de vanzare, vezi in sheet-ul "preturi" si o sa mai am si altele.
      daca te intereseaza da-mi un mail pe iuliana.iordache7@gmail.com, eu nu-ti vad adresa, si vorbim asa.
      vad ca e totusi o distanta maricica, dar daca vreti cu drag va asteptam.

      Ștergere